Inventory number
Numéro principal : E 16960 a
Description
Object name/Title
Dénomination : frise
Description/Features
Décor : pampre ; feuille
Physical characteristics
Materials and techniques
Matériau : calcaire
Technique : sculpture
Technique : sculpture
Places and dates
Date
époque byzantine (contexte de fouilles) (500 - 640)
Date of discovery
1901-1902
Place of discovery
église sud (Baouit->rive ouest Moyenne Égypte->Moyenne Égypte)
History
Object history
Propriétaire précédent : Musée du Louvre, AE, Paris
Collector / Previous owner / Commissioner / Archaeologist / Dedicatee
Acquisition details
partage après fouilles
Acquisition date
date d'arrivée au Musée : 1903
Owned by
Etat
Held by
Musée du Louvre, Département des Arts de Byzance et des Chrétientés en Orient
Location of object
Current location
non exposé
Index
Mode d'acquisition
Name
Materials
Techniques
Description/Features
Period
Places
Bibliography
- Chassinat, Emile, Fouilles à Baouît I, Le Caire, Imprimerie de l'Institut français d'archéologie orientale (IFAO), (Mémoires publiés par les membres de l'Institut français d'archéologie orientale du Caire ; 13), 1911, pl. LXXXV/2 ; LXXXVI
Curated list of related objects (7)
Analogie/comparaison
bloc de frise ; architecture ; fragment
AF 5394
X 4041
X 4041
500 / 630
(époque byzantine)
(époque byzantine)
décor architectural ; architecture
E 33395
X 4063
AF 4063
X 4063
AF 4063
395 / 641
(époque byzantine)
(époque byzantine)
bloc de frise ; architecture
AF 5406
X 4065
X 4065
500 / 630
(époque byzantine)
(époque byzantine)
bloc de frise ; architecture
E 16960 b
480 / 630
(époque byzantine)
(époque byzantine)
bloc de frise ; architecture
E 16960 c
480 / 640
(époque byzantine)
(époque byzantine)
bloc de frise ; architecture
E 16960 e
480 / 640
(époque byzantine)
(époque byzantine)
bloc de frise ; architecture
E 16960 f
480 / 640
(époque byzantine)
(époque byzantine)
Last updated on 11.12.2023
The contents of this entry do not necessarily take account of the latest data.
The contents of this entry do not necessarily take account of the latest data.