Download
Next
Previous
coupe
-475 / -450 (2e quart Ve s. av. J.-C.)
Place of creation : Athènes Place of discovery : Italie
Cp 1002
Département des Antiquités grecques, étrusques et romaines
Inventory number
Numéro de collection : Cp 1002
Description
Object name/Title
Dénomination : coupe
Typologie : coupe sans anse
Typologie : coupe sans anse
Description/Features
Décor : pas de décor
Etat de l'oeuvre : entier-nombreuses concrétions
Restauration : recollé
Etat de l'oeuvre : entier-nombreuses concrétions
Restauration : recollé
Physical characteristics
Dimensions
Hauteur : 7 cm ; Diamètre : 16,8 cm ; Poids : 0,336 kg
Materials and techniques
Matériau : argile
Technique : peinture brillante (peinture)
Technique : peinture brillante (peinture)
Places and dates
Date
Epoque / période : classique ; vernis noir
Date de création/fabrication : 2e quart Ve s. av. J.-C. (-475 - -450)
Date de création/fabrication : 2e quart Ve s. av. J.-C. (-475 - -450)
Place of origin
Athènes
Place of discovery
Italie
History
Collector / Previous owner / Commissioner / Archaeologist / Dedicatee
Marquis Campana, Giampietro, Collectionneur
Acquisition details
achat
Acquisition date
date : 1861 (achat)
date d'affectation : 1862
date d'affectation : 1862
Owned by
Etat
Held by
Musée du Louvre, Département des Antiquités grecques, étrusques et romaines
Location of object
Current location
non exposé
Index
Mode d'acquisition
Name
Materials
Techniques
Description/Features
Period
Comparative literature
- Sparkes, Brian A. ; Talcott, Lucy ; Richter, Gisela Maria Augusta, Agora, XII, Black and Plain Pottery of the 6th, 5th and 4th Centuries B. C. Part 1: Text, The American School of Classical Studies at Athens, (The Athenian Agora. Results of Excavations Conducted by the American School of Classical Studies at Athens), 1970, Disponible sur : <http://www.jstor.org/stable/3601975> , p. 139, pl. 35, fig. 962
Last updated on 26.02.2020
The contents of this entry do not necessarily take account of the latest data.
The contents of this entry do not necessarily take account of the latest data.