Download
Next
Previous
râpe
-650 / -600 (2e moitié VIIe s. av. J.-C.)
Place of creation : Étrurie Place of discovery : Italie (?)
Cp 7065 ; Br 5950
Département des Antiquités grecques, étrusques et romaines
Actuellement visible au Louvre
Salle 662
Aile Sully, Niveau 1
Inventory number
Numéro de collection : Cp 7065
Numéro catalogue : Br 5950
Numéro catalogue : Br 5950
Description
Object name/Title
Dénomination : instrument de cuisine
Titre : râpe
Titre : râpe
Description/Features
Etat de l'oeuvre : L'objet est incomplet ; lacune sur l’un des petits côtés.
Physical characteristics
Dimensions
Hauteur : 14 cm ; Largeur : 7 cm ; Poids : 73,5 g
Materials and techniques
Matériau : bronze
Technique : coulé = fondu = fonte
Technique : coulé = fondu = fonte
Places and dates
Date
2e moitié VIIe s. av. J.-C. (-650 - -600)
Place of origin
Étrurie
Place of discovery
Italie (?)
History
Collector / Previous owner / Commissioner / Archaeologist / Dedicatee
Marquis Campana, Giampietro, Collectionneur
Acquisition details
achat
Acquisition date
date : 1861 (achat)
date : 1862 (achat)
date : 1862 (achat)
Owned by
Etat
Held by
Musée du Louvre, Département des Antiquités grecques, étrusques et romaines
Location of object
Current location
Sully, [AGER] Salle 662 - Henri II, Vitrine 22
Index
Mode d'acquisition
Materials
Techniques
Bibliography
Comparative literature
- Parisi Presicce, Claudio ; Rossini, Orietta (dir.), Nutrire l'Impero : storie di alimentazione da Roma e Pompei, cat. exp. (Rome, Museo dell'Ara Pacis, 2 juillet-15 novembre 2015), Rome, "L'Erma" di Bretschneider, 2015, p. 187, ill. p. 188, n° 24
Last updated on 19.09.2024
The contents of this entry do not necessarily take account of the latest data.
The contents of this entry do not necessarily take account of the latest data.